Den guidede tur til Falster lørdag d. 28. marts gav udover fisk til alle mand også to gange pr til en af turens deltagere. Inden vi skulle i gang med dagens fiskeri, fortalte jeg kort om planerne for dagen samt baggrunden for mine pladsvalg. Kort fortalt gik dagens strategi ud på at flytte sig efter vinden. Vinden ville i løbet af formiddagen gå fra en vestlig retning til stik syd for senere at gå over i øst.

Dette betød i praksis, at vi startede dagens fiskeri ved Gedser på den sydvendte kyst. Kim som har stor erfaring fra området valgte, at affiske strækket fra P-pladsen og ned mod Gedser odde. Per som ikke havde den store erfaring med dette område tog jeg med nordover.

Mens vi gik mod vandet fortalte Per, at han aldrig fiskede i vand med bølger og pålandsvind og var han kommet til pladsen alene ville han have fundet en anden plads med læ for vind og bølger. Vi havde ikke fisket i mere end 10 minutter før Per havde den første følger.

Som guide er det altid spændende om der nu også er fisk inde på de pladser som man har valgt. At se en fisk allerede efter 10 minutters fiskeri gør, at jeg om guide kan slappe lidt mere af. Når fiskene er fundet er de næsten altid til at fange.

Det første spot på strækket gav ikke andet end den ene følger, så jeg fortæller Per, hvordan han skal affiske kysten mod det næste hotspot. Nede ved det næste hotspot får Per hurtigt en god følger. I stedet for at stikke til havs, svømmer ørreden forvirret rundt på det sted hvor Pers bornholmerpil blev løftet ud af vandet. Det så ud som om at fisken ikke kunne forstå hvor ”maden” blev af. Efter 5 sekunder svømmede havørreden ud igen.

I løbet af de næste 10 minutter har vi yderligere tre følgere. Fiskene er på pladsen men huggene udebliver så i et forsøg på, at få dem til at hugge skifter vi til bombarda og flue. Ofte kan et skifte fra blink til flue eller omvendt betyde, at man kan få fiskene til at hugge. Dette var dog ikke tilfældet denne dag, men sådan er fiskeri.

Klokken er nu blevet ni og som aftalt møder Rasmus Ditlefsen op med Stella. Vinden er nu gået i syd og bølgerne har god størrelse og vandet er godt grumset, hvilket er helt perfekte forhold. Strækket fra Gedser odde og små to kilometer op af kysten bliver affsiket igen og denne gang får vi kontakt til fisk. Stella smider en fin fisk i første kast.

Efter en bid formiddagsmad og en tår kaffe er det blevet tid til et pladsskifte. Samlet køre vi nu til et spot på Falsters Østkyst. Spottet som jeg har valgt er sydøst vendt, hvilket vil sige, at der med vind fra syd er godt gang i vandet.

Per og jeg starter med at affiske spottets norlige del uden kontakt til fisk. Inden vi begynder at fiske os tilbage til udgangspunktet, skifter vi igen fra gennemløbere til bombarda og flue. Efter små ti kast har jeg fast fisk. Det er tydeligt at mærke i stangen at fisken er over mål. Efter en kort og udramatisk fight med lidt luftakrobatik, er det tid til at nette fisken. Men idet jeg presser fisken mod nettet, mister kobberbassen krogholdet og fisken på lige over halvmeteren slipper med skrækken.

Efter en kort frokostpause fortsætter vi fiskeriet med bombarda og flue. Hurtigt får jeg to fisk den ene på godt 45 cm og den anden kun lige over mål. Den mindste havde inhaleret kobberbassen i en sådan grad, at den blødte meget kraftigt fra gællerne. Den blev hurtigt aflivet og lagt i nettet.

200 meter nede af kysten kan Per og jeg se, at Rasmus og Stella med få minutters mellemrum begge står med fast fisk. I løbet af 15 minutter fanger og lander de tilsammen 4 fisk over halvmeteren. Med to fisk over 50 Cm, lykkedes det således Stella, at slå sin egen pr i havørred to gange.

Efter endt fotosession på stranden og endnu en bid mad fortsætter vi fiskeriet. Per og jeg har nu skiftet til gennemløbere og der går ikke længe før Per får det første hug.

Per når knap nok at udtale, at han er ved at være lidt presset idet han endnu ikke har haft fast fisk, før hans stang krøller og han står med fast fisk. Havørreden viser sig at være stålblank og omkring 45 cm.

Længere nede af kysten står Kim som lidt forinden genudsatte en fin blank fisk på knap 50 cm. Den var lidt tynd som han sagde.

Med 13 på land, flere mistede samt fisk til alle deltagerne vil jeg betegne dagens guidede tur til Falster som en succes.