Stefan Jensen fra Mertz i Nykøbing Falster har netop sendt mig nedestående fangstrapport.

Vejrudsigten lovede fantastisk vejr til en tur ud med snøren. Nu skulle jeg bare træffe valget, skulle det være en tur på kysten efter de blanke eller en af de sædvanlige ture efter søens karper.

Jeg skrev lidt sammen med Tue Blaxekjær mandag aften og han overbeviste mig om at tage på kysten efter blankfisk. Tue fortalte mig hvor jeg skulle køre hen og hvilken agn der skulle bruges. Det valg kom jeg ikke til at fortryde. Man må sige at han kan sit kram.

Tirsdag morgen, vel ankommet på fiskepladsen, men ingen sol som de havde lovet. I stedet var de pisse koldt. Jeg havde derfor ikke den store tro på det, men det skulle prøves. 3. kast med bombarda og en frede med blodtud og der var fast fisk. En lille grønlænder der hurtigt fik sin frihed.

Jeg fik nu troen tilbage. Jeg fiskede videre hen over et af de anviste rev, men uden kontakt. Måske det var fluen, det var jo ikke en af de anviste. Jeg traskede ind på stranden og skiftede til en Kobberbasse. Meget hurtigt havde jeg kontakt til fisk igen, men formåede ikke at kroge den.

Solen kom nu frem og humøret steg et par grader mere. Jeg fik dog ikke mere på det rev og gik med godt humør 400 meter nordpå til et andet rev. Her skulle der ikke gå mere end 4 kast før en tung fisk tog fluen. Jeg nåede lige at tænke fedt, så tog den hurtigt 30 meter line og gik derefter fri af vandet. Jeg fik presset den indad, men hele tiden med fornemmelsen af at det kunne gå galt hver øjeblik det skulle være.

Jeg sagde derfor til mig selv at det her er det fedeste og at jeg skulle nyde det her. Efter ca. 10 min med masser af krumspring og nerver p.ga. nettet ikke ville som jeg ville, lå der en god fisk i nettet. Fantastisk start på kyståret.

Jeg fik ikke mere og så ikke mere, men det gik også som det skulle.

Stor tak til Tue Blaxekjær for råd.