Lørdag d. 25. februar havde vi 10 håbefulde fiskere med på en guidet vintertur til Møn. Efter en kort introduktion, hvor planen for dagens fiskeri i korte træk blev gennemgået, gik turen mod vandet. I dagens anledning havde Henrik og jeg, taget Lars Olsen med som hjælpeguide. Ved vandet blev deltagerne delt i to hold, og afsted det gik i hver sin retning.

Det vil være synd, at sige at fiskene ville lege med de første par timer vi fiskede, udover en enkelt blank havørred på 43 cm til Henriks hold samt et par kontakter bestod vores fangst primært af ålegræs. Det skal siges at massive klaser af drivende ålegræs i den grad besværliggjorde fiskeriet. Der var store dele af de stræk vi fiskede som måtte springes over grundet ålegræs.
Selvom fiskene udeblev, var humøret højt og tiden blev brugt på, at snakke om hvilke faktorer der er vigtige i forhold kystfiskeri efter havørred.

En af turens deltagere havde aldrig haft den store succes, når det kom til fiskeri med bombarda og flue. Der gik ikke mange minutter efter Henrik havde fortalt om, hvad der er vigtigt, at holde øje med når man fisker med bombarda og flue, før end deltageren stod med flekset stang. Da fisken var landet, kunne en ovenud lykkelig kursist fortælle Henrik, at han havde gjort præcis som han havde fået fortalt. Det skal med til historien, at Henrik havde fortalt, at han skulle holde godt øje med hvad der skete bag bombardaen, idet fiskene ofte afslører sig selv inden de hugger. Deltageren så en hvirvel bag sin bombarda og foretog som fortalt et spinstop. Fisken huggede, som den skulle i spinstoppet.

Efter en kort frokost var det tid til pladsskidte. Vinden var som lovet gået i syd, og vandet på det norlige Møn som vi havde fisket hele formiddagen lå helt fladt. Da vi ankom til Møns sydkyst kunne vi hurtigt konstatere, at vinden var en del kraftigere end forudset. Selvom der var store bølger, med skumtoppe og en kraftig brænding, var vandet stadig klart.
På trods af halvanden times ihærdigt fiskeri var det ikke på dette spot, at sølvet skulle findes. For flere af deltagernes vedkommende var det første gang, at de var ude i store bølger og kraftig modvind. Med lidt guidning i forhold til kasteteknik og indspinning fik deltagerne også styr på det, og de var derved en kystmæssig erfaring rigere.

Efter et mislykkedes pladsskidte til en anden af ”sydkystens” spots, gik turen til Nordfeld, hvor vi lige kunne nå et par timers fiskeri inden dagen var omme. Fiskeriet på Nordfeld var i lighed med formiddagens fiskeri præget af ekstremt meget ålegræs.

Status på dagen blev udover fem landende havørreder og et par klumper rav til guiderne heraf ny PR i rav til Tue med en klump på 7 x 3 cm. På trods af en svær dag, hvor fiskene ikke ligefrem var i stødet, var det et hold glade deltagere som hen under aften kørte fra Møn. Flere af deltagerne havde set et par nye pladser, og de fleste havde fået et par tips og tricks samt inspiration til deres kommende fiskeri med hjem.