To timer lyder ikke af meget, men når man ikke har haft mulighed for, at svinge stangen i halvanden måned er to timer lige nøjagtig nok til, at tage de værste abstinenser. For en gang skyld brugte jeg en times tid aftenen før turen på at binde forskellige takler. Jeg bandt et par L-rigs til rørfluer og to release takler til gennemløbere. Som jeg husker det, blev alt pakket i tasken, så den var klar til årets første fisketur efter de blanke havørreder.

Dagens spot blev et kyststræk i Køgebugt, idet tiden ikke var til hverken Stevns, Falster eller Møn. Fremme ved pladsen fik jeg hurtigt klargjort grejet. Jeg startede dagens fiskeri med bombarda og flue. Som tidligere nævnt var jeg for en gang skyld godt forberedt, så jeg slap for at skulle binde mine L-rigs med kolde og knap så funktionelle fingre. Jeg kunne meget simpelt via loop til loop føje forfanget fra min bombarda sammen med rørfluen som jeg havde bundet på en lille meter fluorocarbon.

Den første times fiskeri gav ikke så meget som et eneste hug, så jeg besluttede mig for, at prøve med min ”hemmelige” vintersnurrebasse fisket på et release takel. Eftersom jeg var godt forberedt hjemmefra, var alt der skulle til blot, at skifte endegrej. Alt var jo forberedt og bundet hjemmefra, hvad kunne gå galt?

Efter at have endevendt tasken flere gange, kunne jeg konstatere, at min blinkæske med de to på forhånd bundne release takler, ikke var i tasken. Havde jeg tabt æsken eller glemt at komme den i tasken, da den blev pakket? Uanset årsagen til dette, var jeg pludselig ikke så velforberedt og måtte i gang med at rigge en gennemløber. I stedet for at sidde et forblæst sted med kolde fingre for, at binde et release takel blev gennemløberen monteret med en ganske almindelig Owner S-61.

Allerede efter små 20 minutters fiskeri med gennemløberen faldt dagens første hug. Efter en kort fight, hvor fisken flere gange var helt fri af vandet, kunne jeg lande årets første havørred. Det var en fin blank fisk på 45 cm.

Jeg fik i løbet af de sidste 20 minutter der var tilbage af min fisketid yderligere et hug. Denne fisk valgte dog, at smide krogen efter et par sekunder. Status på dagen blev således 1 landet havørred ud af 2 kontakter.

Blinkæsken med mine på forhånd bundne release takler og gennemløbere lå hjemme på bordet. Hvordan jeg har kunnet overse den da jeg pakkede tasken må guderne vide.