Langt om længe fik jeg tid til at bruge et par timer på kysen.  Det der skulle have været en halvdagstur blev grundet dagens andre gøremål reduceret til et par timer, men hvad gør det når turen ender med en stålblank havørred på den rigtige side af de tre kilo. Jeg havde ikke fisket i mere end 5 minutter da dagens første fisk lod sig overliste af min 16 grams Bornholmerpil i blå/crystalina.  Det var dejligt at mærke fisk på spottet, om end den kun var lige over mål. Er der en, er der som oftest flere. Nu når der var fisk i baljen, var det tid til at teste et par nye gennemløbere.  Imens jeg stod på land for, at rigge en af de nye gennemløbere ankom Henrik Reiter til pladsen. Vi affiskede strækket men mærkede intet. På vej tilbage talte vi om lige at prøve et spot ikke langt derfra. Mens vi stod og snakkede skiftede jeg tilbage til min blå Bornholmerpil for lige at give den endnu en chance på de sidste 100 meter af strækket.

Efter fire kast kommer hugget. Første gang fisken huggede, blev den ikke kroget. Jeg tager et par hurtige omgange på hjulet, og så er der fast fisk. Fisken kvitterer med at springe helt fri af vandet for derefter, at rulle rundt et godt stykke ude. Selvom Henrik står lige ved siden af mig, råber jeg, at det er en god fisk. Efter at have haft fisken på i et par minutter hvor den har taget flere lange og hidsige udløb er både Henrik og jeg enige om, at det nok er en 5 plusser. Da fisken langt om længe endelig kommer ind på tæt hold kan vi med det samme se, at den langt fra er så stor som vi havde skudt den til.  Første gang Henrik får chancen nettet han den sikkert og en mindre jubel bryder løs.

Da fisken ligger i nettet er det tydeligt, at det er en fisk på 3 – 4 kilo.  På land bliver fisken målt til 67 cm og vejet til 3,25 kilo. Selvom jeg har fanget adskillige havørreder over 5 kilo, er der som jeg husker det ingen af disse som fightmæssigt har kunnet måle sig med denne fisk.

Efter en kort fotosession vælger vi, at blive på pladsen og fiske der de sidste 20 minutter inden jeg bliver nød til at vende hjemad igen.