River Roosevelt

River Roosevelt er opkaldt efter den amerikanske præsident Theodore Roosevelt, som i 1914 var med til, at udforske og kortlægge floden som var opdaget kun få år forinden. Floden finder man dybt inde i Amazonas regnskov. Floden er 760 kilometer lang, og bliver til stadighed anset som en af de mest ufremkommelige floder i hele Amazonas. River Roosevelt er en del af et beskyttet område og hjemsted for  Sinta Larga stammen som tæller ca. 1700 mennesker. Desuden er området underlagt et bærerdygtighedsprincip hvor skovhugst, landbrug og fiskeri kun er tilladt i begrænset omfang. Som fisketurister er vi med til, at sørge for bevaringen af regnskoven i Amazonas. Lodgen vi bor på, er drevet ud fra et princip, om bærerdygtighed og alle ansatte er lokale. I praksis betyder det, at de penge vi som turister betaler for turen, bliver brugt på lønninger til lokale, lokale råvarer samt til uddannelse og bevaringsmæssigt arbejde.   

Catch & release

I River Roosevelt er al lystfiskeri Catch & Release og det er en fornøjelse, at se hvordan fiskeguiderne respektfuldt behandler, de fisk som fanges. Fiskene bliver så vidt det er muligt i vandet, og kommer kun på på land for et hurtigt foto inden genudsætning.  Sker det, at en fisk er for dybt kroget til genudsætning, bliver den enten brugt som agnfisk, eller også ender den på middagsbordet.

Luksus i regnskoven

På lodgen er der plads til maksimalt 20 fiskere. Man bor på delt dobbeltværelse med aircondition samt bad og toilet. På lodgen er der et stort fællesrum hvor der bliver serveret morgen- og aftens-mad. Fællesrummet danner derudover rammen for fortællinger om dagens fiskeri og andre lystfiskerhistorier, mens der kan nydes en kold øl eller cola. Som en del af opholdet bliver ens beskidt tøj vasket, tørret og lagt sammen dagligt.

Mere end en drøm

Udlev drømmen og tag med på dit livs fisketur til Amazonas, hvor papegøjer, kaimaner og floddelfiner er hyppige gæster. Fiskeriet i Roosevelt er meget varieret. I flodens kraftige strømfald fiskes der b.la. efter vampyrtetraer, hvor trofæfisk på 6 – 10 kilo er indenfor rækkevidde. I juni 2023 er der i Roosevelt fanget en vampyrtetra på imponerende 17 kilo.   På kanten af det strømfyldte vand, i skyggen af udhæng og under nedsænkede træstammer lurere den bomstærke peacock bass.  Både vampyrtetra og Peacock bass kan fanges på agnfisk, almindeligt spinnefiskeri med popper eller wobler, eller på flue. Det gælder om, at holde godt fast i stangen, når fisken hugger, for det er med en brutalitet som ingen fisk fra vores breddegrader kan matche. Mest imponerende er, at små fisk på 2-3 kilo kan tage udløb med et bremsetryk på 8 kilo. I flodens dybe og langsomtflydende pools er det mallerne som huserer, og hvem drømmer ikke om, at krydse klinger med et rigtigt “river monster”?

Ring og hør mere

+45 20485045