Guariba Lodge & Roosevelt

Som et tillæg til vores tur til Roosevelt tilbyder vi en afstikker til Guariba Lodge. Lodgen ligger helt ned til Guariba river som er en mindre biflod til Aripuana. Fra Roosevelt tager det mellem 6 og 8 timer, at sejle til Guariba lodge. På sejlturen gøres flere stop hvor der fiskes efter redtail catfish, vampyrtetra og peacock bass.

River Roosevelt eller River of Doubt som var flodens oprindelige navn, er opkaldt efter den amerikanske præsident Theodore Roosevelt, som i 1914 var med til at udforske og kortlægge floden, der blev opdaget kun få år forinden. Floden finder man dybt inde i Amazonas regnskov. Floden er 760 kilometer lang, og bliver til stadighed anset som værende en af de mest ufremkommelige floder i hele Amazonas. River Roosevelt er en del af et beskyttet område og hjemsted for Sinta Larga stammen som tæller ca. 1700 personer. Området omkring floden underlagt et bærerdygtighedsprincip hvor skovhugst, landbrug og fiskeri kun er tilladt i begrænset omfang. Som fisketurister er vi gennem bærerdygtighedsprojektet med til, at sørge for bevaringen af regnskoven i Amazonas. Lodgen vi bor på, er drevet ud fra et princip om bærerdygtighed og alle ansatte er lokale. I praksis betyder det, at de penge vi som turister betaler for turen, bliver brugt på lønninger til lokale, lokale råvarer samt til uddannelse og bevaringsmæssigt arbejde. I River Roosevelt er det primært redtail catfish, store peacock bass og vampyrtetra som vi fisker efter, men med flere hundrede fiskearter i floden, ved man aldrig helt hvilke af flodens monstre som tager agnen.

Catch & release

Som i Roosevelt er al lystfiskeri i Guariba Catch & Release og det er en fornøjelse, at se hvordan fiskeguiderne respektfuldt behandler de fisk som fanges. Fiskene bliver så vidt det er muligt i vandet, og kommer kun på på land for et hurtigt foto inden genudsætning.  Sker det, at en fisk er for dybt kroget til genudsætning, bliver den enten brugt som agnfisk eller også ender den på middagsbordet.

Luksus i regnskoven

På lodgen i Guariba er der kun plads til 6 fiskere. Man bor på delt dobbeltværelse med aircondition samt bad og toilet. I Gauriba kan man nyde sin mad i i lodgens flotte fællesrum eller på den eksklusive terasse med direkte udsigt over regnskoven.

LAngt fra alt!

Kom længere væk end fantasien rækker. Guariba Lodge ligger helt isoleret midt i Amazonas regnskov og eneste vej til lodgen er via 8 timer i båd. Alle ture til Guariba har lodgen i  Roosevelt som udgangspunkt. Når man er i Guariba går det virkelig op for en, hvor stor, tæt og mytisk regnskoven er. Lyden fra regnskoven er meget intens og kun få meter fra lodgens hytter tårner regnskoven op som et uigennemtrængeligt vildnis. At naturen er helt tæt på i Guariba vidnede helt friske spor fra jaguaren om. Det store kattedyr havde om natten gået mindre end 5 meter fra hytten vi sov i. Derudover så vi flere kaimaner og en enkelt stor anakonda som majestætisk svømmede få meter forbi en af vores både. Selvom Guariba ligger langt fra alt, mangler der ikke noget. Maden er fantastisk, der er internet og alle de kolde øl og sodavand man kan drømme om.

Ring og hør mere

+45 20485045