På vej sydover mod påskens Fishing Zealand arrangement i Iglekær put & take væltede regnen ned, og vinden ruskede godt i bilen. Vejrmæssigt kunne det næsten ikke blive værre, så tankerne gik på hvordan dagens børnearrangement vejret taget i betragtning bedst muligt kunne afvikles. Styrtregn og hård vind er ikke optimalt, når man har et hold børn, hvoraf nogle med garanti aldrig har haft en fiskestang i hånden før. Jeg kunne kun håbe på at vejret ville blive bedre, og børn samt forældre var klædt på til en kølig og blæsende dag i regnvejr.

Mens grejet blev paket ud og klargjort, stilnede regnen stille og roligt af for til sidst helt at stoppe. Det var lige hvad jeg havde håbet på ville ske. Mine medguider for dagen var Simon Nielsen som samtidig er indehaver af søen samt Stefan Møller Jensen.

Simon fortalte at de fisk som skulle have været udsat i søen dagen inden arrangementet ikke var kommet som planlagt. Lastbilen med fisk var kørt fast i en put & take sø et sted på Sjælland. Fiskene var dog på vej, og de ville ankomme omtrent samtidig med børn og forældre. Selvom den planlagte udsætning var forsinket, kunne jeg ved selvsyn konstatere, at søen var fyldt med fisk. Der svømmede flere mindre grupper af regnbueørreder rundt spredt over det meste af søen, og i søens ene ende stod der en stor stime på ca. 50 fisk. At Simon havde planlagt en udsætning af fisk op til et arrangement, hvor han ovenikøbet gratis stiller sø og fisk til rådighed skal han have stor tak for.

Bilen med fisk ankom til søen samtidig med de første børn. Både børn og forældre var meget optaget af, at se hvordan det foregik da søen blev 150 kilo regnbueørreder rigere.

Efter en kort introduktion blev børn og forældre sluppet løs rundt om søen og fiskeriet var i gang. Dagens første fisk blev fanget af familien Zhuo. Da hverken mor, far eller børn havde fisket tidligere, brugte Stefan lidt tid på, at lære dem, at kaste med en fiskestang. Det sker ikke ofte, at man fanger sin første fisk efter kun at have haft en fiskestang i hånden i 20 minutter.

I løbet af den næste time blev der kun landet en enkelt ørred som snuppede en klump Power Bait fisket på overfladen efter en bombarda. Fisken leverede en forrygende fight, og der skulle ikke meget til for, at presse et stort smil ud af Sebastian da der skulle tages billeder af ham og fisken.

Selvom de vilde fangster udeblev hyggede børnene sig og der blev snakket fiskeri, lavet Power Bait pølser og kastet til den store guldmedalje. Med godt en time igen af arrangementet blev koden til fiskeriet knækket.

Dagens medicin var sort Power Bait fisket langsomt efter en bombarda. I løbet af den næste halve time kom der fem fisk på land, heraf dagens største på knap 2,5 kilo. Den blev fanget af Seest som på fornemste vis fightede og udtrættede fisken således farmand ingen problemer havde da den skulle nettes.

Noah stod for flest fisk, idet det lykkedes ham at fange to regnbueørreder. Dagens gladeste fisker må uden tvivl være Malte. Hvad ørreden han fangede manglede i størrelse leverede den til gengæld i fightervilje, så det var med ømme arme, at Malte fik den på land.

Som afslutning på arrangementet havde Simon købt tre påskeæg som tilfaldt fangerne af de tre største fisk. Det var således tre stolte drenge som stillede op til en mindre fotosession, mon ikke vi ser dem igen i påsken 2018.