I forrige weekend var jeg sammen med ni andre entusiastiske lystfiskere indkvarteret på Rørvig Centret i Odsherred. Vi var ikke samlet for at fiske, men for at blive certificeret som fiskeguider gennem DSF og Fishing Zealand.

DSF har i samarbejde med Aktiv Danmark – Dansk Turistfremme udarbejdet en standard for fiskeguider. Meningen med standarden og certificeringen er, at sikre fisketurister såvel som danskere der booker en fiskeguide en god og positiv oplevelse ved fiskevandet.

Certificeringen stiller en række krav til guiderne herunder gyldigt førstehjælpsbevis og en erhvervsansvarsforsikring. Dette er i sidste ende er med til, at sikre turister og danske lystfiskere en ensartet, tryg og sikker fisketur.

Jeg er faktisk lidt stolt over, at være blevet certificeret fiskeguide, idet det langt fra er alle som har haft ønsket om, at blive certificeret som har fået det opfyldt. Af krav som DSF stiller kan bl.a. nævnes, at man skal have et stort lokalkendskab til området man ønsker at guide i. Derudover skal man også fiskemæssigt have sit på det tørre. Jeg ser derfor certificeringen som et stort skulderklap og en blåstempling af det arbejde jeg har lagt i mit fiskeri gennem de sidste mange år.