Det er snart et år siden, at Ole Gregersen første gang fortalte mig om snurrebassen og bornholmerpilen med skæl. På daværende tidspunkt var gennemløberne med skæl kun på tegnebrættet, så da jeg sidst på sommeren endelig fik en stak af de nye ”skæl” Snurrebasser og Bornholmerpile til test var begejstringen stor. Som altid med gennemløbere fra OGP var også disse nye skælbasser en fryd for øjet. Måden hvorpå Snurrebassen eller Bornholmerpilen skifter farve, og reflekterer lyset forskelligt afhængig af vinklen hvorpå de ses giver en helt unik effekt, som skal ses.

På første testtur med de nye skælgennemløbere skulle der ikke mere end tre kast til før end en stor blank havørred klappede tænderne om Snurrebassen. Desværre for undertegnede og til held for havørreden blev den mistet et par meter fra stangspidsen. Ovenstående lyder som en rigtig lystfiskerhistorie, med den blev overværet og filmet af Jens Petter Strømmen fra Norge.

Jeg har gennem de sidste to måneder landet godt med fisk på skæludgaven af både Snurrebassen og Bornholmerpilen. Udover at være visuelt fræk, kan nyskabelserne også fange fisk.

Ole Gregersen har oplyst at de nye Scale gennemløbere til at starte med kun bliver solgt som abonnementstilbud via Fisk & Fri. I december måned bliver de sat til salg følgende steder. Sport Dres Bornholm, Hvidovresport, Ds Angelsport Flensborg, Jan og Bo’s lystfiskershop, Aktiv Fritid i Køge samt Sportfiskegiganten i Malmø.