Traditionen tro afholder Fisk & Fri kystkursus på Møn, der er kendt for sine store havørred – og du er som altid inviteret til at deltage. Kurset afholdes i år den 13-15 oktober med base hos ”Marina Park” midt i den superhyggelige lille Klintholm Havn.

FISK & FRIS KYSTKURSUS afholdes i år for femte gang. Kurset har her i 2017 fået en komplet makeover hvilket betyder, at kursusdelen får større fokus i forhold til tidligere. Der vil udover foredrag om havørredfiskeri fredag aften være forskellige teoretiske og praktiske undervisningsforløb lørdag formiddag og aften.

Det betyder, at man allerede ved tilmelding skal tage stilling til, hvilke undervisningsforløb man vil deltage i.

Lørdag formiddag undervises der i følgende:

  • Fluefiskeri og fluekast
  • Sådan binder du småkrogstakler (release-takler, L-rigs og vinkelrigs)
  • Bombardafiskeri

Det er gennem Fisk & Fri muligt at købe en startpakke til småkrogstakelkurset.

Efter endt undervisning lørdag skal der fiskes, og teori skal omsættes til praksis. Dagen afsluttes med en god middag efterfulgt af en gennemgang af, hvordan man kan bruge internettet til at optimere sit kystfiskeri.

Søndag tager vi igen på kysten. Afhængig af deltagernes individuelle interesser, vil der undervejs være mulighed for at blive coachet i alt fra kasteteknik med spin og flue – til fluebinding eller rigning af gennemløbere.

”MARINA PARK”, der danner rammen om kurset, er et helt ny istandsat og lækkert sted i midten af den hyggelige Klintholm Havn – direkte ud til vandet. En stor fordel ved dette sted er, at det ligger centralt uanset hvordan vinden blæser, og det betyder at vi kommer hurtigt ud til pladserne når der skal fiskes. Der overnattes i små ”cabins” og du kan se flere billeder af stedet og rummene på Marina Park´s facebook side.

Prisen for kurset er 2750,00 kroner, som inkluderer kursus, overnatning, fuld forplejning samt en goodiebag. Hos ”Familien Andersen” er det muligt at købe øl, vand, vin og sprittus til gældende, men absolut rimelige priser. Der overnattes to mand i hvert dobbeltrum.

Der er indkvartering fredag mellem 16:00 og 17:00 efterfulgt af aftensmad. Turen afsluttes søndag eftermiddag ved vandet. Der vil 14 dage før kystkurset blive udsendt et komplet program for weekenden.

Udover godt humør og lysten til at fiske skal du medbringe varmt tøj, fiskegrej og waders, resten sørger vi for. Spørgsmål om turen samt skal rettes til turleder Tue Blaxekjær på tb@fiskogfri.dk eller på telefon 20 48 50 45. Du kan tilmelde dig turen her.

Workshops på Fisk & Fris kystkursus efterår 2017

Workshop – Småkrogstakler

På denne workshop kan du lære at binde releasetakler til gennemløbere, L-rigs til rørfluer samt vinkelrigget til gennemløbere. Fælles for alle småkrogstaklerne er at de kroger markant bedre end, traditionelle takler med store enkelt eller trekroge. Dette bliver uddybet og forklaret under workshoppen. På http://www.fiskogfri.dk/?s=release+takel kan i se en video, hvor Jens Bursell viser hvordan release taklet bindes.

Vi vil anbefale, at I køber Fisk & Fris startpakke til småkrogstaklerne, da den indeholder alt hvad der skal bruges for at binde taklerne.

Workshoppen består at en teoretisk gennemgang, af hvorfor taklerne virker så godt som de gør, samt en gennemgang af ”faldgrupper” som skal undgås når taklerne bindes.

Efter teoridelen skal taklerne bindes. Det er en rigtig god ide allerede hjemmefra at have øvet sig på følgende knuder:

  • Ophængerknude
  • Rapalaløkke
  • Stopknude

Når taklerne er blevet bundet, er det tid til at prøve dem af på kystens havørreder. Workshoppen har en varighed af ca. to timer.

Workshop – Bombarda

Hvis du vil lære at fiske med bombarda og flue uden at få kludder er dette workshoppen for dig. På workshoppen bliver de forskellige typer af bombardaer gennemgået med henblik på hvilke der egner sig bedst til forskellige former for fiskeri. Der vil ligeledes være fokus på forskellige typer af forfang samt forfangslængde til fiskeri med bombarda og flue.

Den sidste del af bombarda workshoppen består af en praktisk del hvor der er fokus på kasteteknik med bombarda.

I kan på www.ifish.dk læse to artikler om bombardafiskeri.

Efter endt workshop som har en varighed af ca. to timer er det tid til, at ”bombardaerne” skal ramme vandet.

Workshop – Flue

Hvis du gerne vil i gang med kystfluefiskeriet og udtryk som AFTM, WF, DT, skydehoved, tippet osv. virker forvirrende eller uoverskuelige er Fisk & Fris flue workshop lige noget for dig. På denne workshop bliver fluegrejet til kysten gennemgået fra A – Z, så det er forståligt for alle. Udover en komplet gennemgang af fluegrej til kystfiskeri efter havørred, består workshoppen også af en praktisk del, hvor fluekastet gennemgås. Der vil bl.a. være fokus på enkelt og dobbelttræk.

Workshoppen har en varighed af ca. to timer.