OM IFISH TRAVEL

iFish Travel er et mindre danske rejsebureau som har specialiseret sig i fiskerejser til Amazonas regnskoven i Brasilien. iFish Travel er ejet af Tue Blaxekjær og Martin Millinge. Tue og Martin er begge ivrige lystfiskere, og efter en tur til Amazonas blev grundlaget for iFish Travel lagt. Målet med iFish Travel er at udbyde fiskerejser af høj kvalitet til fornuftige priser hvor der samtidig er stort fokus på bæredygtighed.

I Brasilien blev vi introduceret for et lokalforankret projekt, hvis agenda er bevaring af regnskoven gennem empowerment. Projektet har deltagelse af mere end 50 byer i den brasilianske delstat Rondonia, hvor lokale myndigheder og forretningsdrivende er gået sammen om at fremme oplevelsesturisme herunder lystfiskeri. Et af de primære formål med projektet er at give lokale fiskere, landmænd samt mindre forretningsdrivende et alternativ til ulovligt at drive fiskeri, skovhugst og landbrug. Dette kan kun lade sig gøre fordi alle involverede parter i projektet ikke selv skal tjene penge på oplevelsesturismen. De penge som oplevelsesturismen genererer, bliver brugt til at aflønne lokale fiskeguider, hoteller, lodges og restauranter. Udover ovenstående bliver en del af de penge som turismen genererer brugt på uddannelse af tur og fiskeguider. Myndigheder og bedrestillede erhvervsdrivende er på baggrund af ovenstående medvirkende til, at lokalbefolkningen får mulighed for selvstændigt, at tjene penge på lovlig vis. Vi har med egne øjne set hvordan lokale fiskeguider gennem projektet får råd til at investere i både, motorer og udstyr, så de professionelt kan arbejde som fiskeguider. Ydermere har det den betydning, at alle fiskeguider er lokalt forankret og med et helt unikt kendskab til fiskeriet i lige netop deres område. Vi er derfor altid sikre på, at de fiskeguider vi benytter os af ved hvor fiskene skal findes.

VI BENYTTER KUN LOKALE GUIDER

Ved at benytte os af de samme lokale guider på alle vores ture, sikrer vi, at du som kunde får de bedste forudsætninger for, at guiden ved hvor fiskene skal findes, også på de svære dage. Derudover har Tue og Martin altid selv fisket med og benyttet de guider som bruges på turene. Vi har gennem tiden fået opbygget et personligt venskab med flere af de guider vi benytter. Det er vores oplevelse, at den tillid vi har fået opbygget til de fiskeguider vi benytter betyder, at guiden altid er villig til lige at gå det ekstra skridt der skal til for, at din oplevelse går fra god til fantastisk. I Jaci, Madeira og Samuel vil i højst sandsynligt blive guidet af Edmar eller Magal. Fælles for begge guider er, at de er opvokset i området og har fisket på floderne hele livet. Det er ikke for ingenting, at de blandt de lokale nyder stor respekt for deres evner til at finde fiskene. 

 

BÆREDYGTIGHED

Udover at komme på dit livs fisketur, er du faktisk med til at bevare regnskoven. Størstedelen af det du betaler for en tur, går til lokale guider, hoteller og lodges. Ved at give folk muligheden for selvstændigt, at skabe sig en forretning, giver vi samtidig regnskoven en chance for ikke at blive fældet. I et land som Brasilien med høj arbejdsløshed og dårligt socialt sikkerhedsnet, har dårligt stillede mennesker normalt meget svært ved, at få dagligdagen til at hænge sammen. Mange har på trods af en uvilje ikke set anden udvej end, at deltage i ulovlig afbrænding af regnskoven, illegalt landbrug samt overfiskeri. Projektet giver disse mennesker mulighed for selvstændigt, at tjene penge på turisme og derved får de et alternativ til, at begå ulovlige “overgreb” på regnskoven. 

Ring og hør mere

+45 20485045